Marcel Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Ludovic Orban vor prezenta, miercuri, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un program amplu care stă la baza următoarelor politici economice și administrative.

Programul de Relansare Economică cuprinde, printre altele, măsuri de sprijin din fonduri publice și din fonduri europene, sub formă de granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor și investiții și reconversia economică a IMM-urilor. Guvernul a inclus pe lista instrumentelor de finanțare a investițiilor și înființarea Fondului Român de Investiții și a Băncii Naționale de Dezvoltare.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică arată bine, ba pare chiar sustenabil, dar are o problemă de credibilitate. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că este de fapt o copie a programului de guvernare al social-democraților elaborat în 2016. ciolacu a mai spus că va aduce dovezi în acest sens.

„Este evident că este copiat programul, vi-l dau pe cel din 2016 să îl comparați și veți vedea că este copiat. Culmea este că au copiat și anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat. Iohannis reevaluează marile investiții ale PSD pe modelul Băsescu. Sunt bune de numit liberale și puse în Planul Național de Relansare Economică!

Ministrul Finanțelor a dezvăluit deja câteva mari idei de investiții din Planul de Relansare Economică, prezentat miercuri țării de Iohannis. La capitolul „preluări din programul de guvernare al PSD”, liberalii au punctaj maxim, 5 din 5!”, a afirmat Ciolacu, într-o conferință de presă, adăugând că atunci când PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, social-democrații vor prezenta și un program economic pe termen scurt.

„Când vom depune moțiunea de cenzură vom propune și program economic, pe termen scurt, până la alegerile generale, pe care îl vom expune atât românilor, cât și colegilor din Parlament, dar nu în ultimul rând președintelui Iohannis când va lua decizia pe cine desemnează prim-ministru”, a punctat președintele PSD.

Citește și: Ciolacu, către PNL: „Încercați altceva: nu mai furați!”

HashtagNews.ro