La sfârșitul săptămânii trecute Alianța USR PLUS i-a nominalizat pe Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Ana Ciceală, Simona Spătaru, Alex Dimitriu și Alexandru Gâdiuță, drept candidați proprii la primăriile de sector din București. Încă o acțiune populistă, de genul „trebuia să facem și noi ceva”, confirmată de Dan Barna, președintele USR. Numai că graba de a-și prezenta candidații proprii nu i-a căzut deloc bine lui Ludovic Orban, prim-ministrul României și președintele PNL, cam singurul aliat politic al activiștilor.

„Vreau să vă reamintesc că USR s-a născut în București și cumva era straniu să nu putem să arătăm că noi suntem pregătiți să candidăm pentru București. Era normal să le arătăm oamenilor că pentru alegerile locale avem candidați, că acestea sunt opțiunile noastre. Propunerile noastre pentru primăriile de sectoare nu sunt bătute în cuie.

Cei pe care noi îi propunem nu trebuie să fie cu eticheta strictă de primari. Ei pot fi și viceprimari, și city manageri. Noi vrem să arătăm că avem soluții”, a spus Dan Barna, într-o încercare de a lăsa o portiță deschisă eventualelor negocieri cu PNL.

Deși inițial premierul Ludovic Orban a criticat Alianța USR PLUS pentru decizia de a își prezenta proprii candidați pentru primăriile de sector, liderul liberal subliniind că În acest context și-ar dori candidați unici, de dreapta, până la urmă s-a ajuns la un consens, în sensul ca PNL și USR PLUS să desemneze candidați comuni în anumite județe din țară.

„În județe din Moldova și din Sud, profund PSD-izate, în Dolj, de exemplu, acolo dacă mergem cu oferta comună, PSD poate fi bătut. Vor fi acorduri punctuale. Nu vreau să inducem falsități cum că am candida peste tot în alianță. Dar există locuri unde filialele PNL trebuie să colaboreze strategic cu USR pentru a scăpa de PSD”, a explicat Dan Barna.

Reamintim că Guvernul a decis ca alegerile locale se aibă loc la data de 27 septembrie. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

Citește și: Lista preliminară a candidaților USR PLUS la primăriile de sector. Negocierile continuă

HashtagNews.ro