Alina Gorghiu/Sursa foto: Inquam fotos - George Călin

Prim-vicepreședintele PNL, senatorul Alina Gorghiu s-a săturat orgoliile lui Dan Barna, liderul USR și ale lui Ludovic Orban, șeful ei de partid, și-a pus mâinile în șold și a decretat că nu e momentul pentru dispute copilărești. Intervenția doamnei Gorghiu vine în contextul schimbului de replici din spațiul public dintre Barna și Orban, după ce USR-iștii și-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute echipa de candidați proprii pentru primăriile de sector, fără să aștepte finalizarea negocierilor cu PNL.

„În general, prima regulă din negociere e că nu faci public ce vrei să discuți, ci întâi discuți în privat și apoi faci public ce ai negociat. Strategia USR a fost aceea de a-și anunța candidații proprii, dar asta nu înseamnă că este vătămat acest proces (al negocierii – n.r.), din perspectiva PNL, nu e de supărare.

Dacă reușești cu acești candidați comuni, poți să dai și o majoritate parlamentară, dacă vom rata momentul înțelegerii la alegerile locale, vor fi consecințe. Cred că niciunii dintre noi nu ne permitem să pierdem Bucureștiul, nu vreau să cred că ambiții personale vor duce la pierderea Bucureștiului”, a tranșat Alina Gorghiu disputa masculilor alfa din USR și PNL.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că formațiunea politică pe care o reprezintă nu a ascuns niciodată preferința de a încerca o formulă de alianță, astfel încât centre mari, considerate în acest moment monopol PSD, de exemplu Capitala, și care a reprezentat eșecuri constante la alegeri pentru PNL și USR să fie câștigate de formațiunile de dreapta.

„Din diverse motive, inclusiv orgolii politice, a fost un fiasco total în București. Trebuie să învățăm din ceea ce s-a întâmplat. Am încurajat în fiecare moment calea dialogului constructiv între PNL și USR și celelalte forțe de dreapta, pentru că și PMP este o variantă în formula aceasta care să bată stânga”, a mai spus Gorghiu.

Citește și: Dan Barna recunoaște că „lansarea” candidaților la primăriile de sector a fost așa, de ochii lumii

HashtagNews.ro