Marcel Ciolacu (Captură video)

Liderul social democrat, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe. Mai mut decât atât, aleșii PSD intenționează să protesteze în fața Palatului Cotroceni.

Au venit și au modificat prin anexa 7.03, iar acum dau banii doar către primăriile conduse de primari de la cele trei partide care crează actuala coaliție. Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar și cele din timpul lui Ciucă (n.r. – premierul interimar de după alegerile parlamentare). Singurul element comun al celor doi miniștrii este actualul primi ministru, dl Cîțu, care era principalul avizator, fiind ministru de finanțe.

Marcel Ciolacu

„Cîțu nu veți mai veni la Parlament”

„Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli, prin HG. Vrem să știm cum a trecut prin ședința de guvern această anexă la buget. Vrem să știm care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localitățile cu primar de o anumită culoare politică”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a dat și câteva exemple a „acestei măgării”, pe care niciun partid politic nu și-a permis-o în 30 de ani. „Județul Covasna, cel mai mic județ din România, a primit 21 de milioane. Banii s-au direcționat discreționar numai către anumite autorități. Județele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administrații câștigate de PSD. vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate. Când vine vorba despre aceste tipuri de cheltuieli, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații.”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Citește și: Orban: „Se pot finaliza procedurile de numire a prefecţilor şi subprefecţilor”