Pacienții dintr-un salon ATI de la „Pantelimon”, evacuați din cauza fumului

Din fericire nu au fost victime

Un salon ATI al Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București a fost evacuat, duminică seara, după ce dintr-un neon a ieșit fum. Nu a fost necesară intervenția ISU, iar cei doi pacienți din salon au fost evacuați.

Conform reprezentanților spitalului, a „pocnit un tub de neon în tavan”, dar a ieșit doar fum, fără flăcări. „La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”,  a anunțat ulterior, într-un comunicat, Spitalul Sfântul Pantelimon, potrivit Digi 24.

Ministerul Sănătății a informat că la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, duminică în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. „Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat Ministerul Sănătății.

În urma incendiului de vineri dimineață, de la Institutul „Matei Balș”, 53 dintre cei 102 pacienți ai Pavilionul 5 au fost tranferați la alte unități spitalicești din Capitală. La Spitalul „Sfântul Pantelimon” au fost tranferați 3 pacienți în stare stabilă, staționară (ATI).

Conform ISU și Ministerului Sănătății, vineri dimineață,  4 persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. Sâmbătă, un pacient transferat la Spitalul Universitar de Urgență, un bărbat de 70 ani, dependent de presiune continuă la nivelul căilor respiratorii – CPAP, a fost declarat decedat. Bărbatul nu avea leziuni cauzate de incendiu și era intubat. Iar duminică dimineață, o pacientă de 67 de ani, cu comorbidități, internată la un etaj superior în Pavilionul 5, care a fost apoi transferată la într-o secție ATI a Institutului „Balș”.

Citește și: Raportul MS scoate la iveală multe nereguli ale sistemului sanitar