Sursa foto: Hotnews

Soldații ruși care renunță la arme și se predau vor primi o sumă care este echivalentul a 40.000 de euro, precizează ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, potrivit Agerpres.

Acesta a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care le cere soldaților ce atacă Kievul să renunțe la arme și să se predea.

„Hotărâţi-vă! Veniţi fără arme, cu steagul alb! Oricine refuză să fie un ocupant va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupantului – nu va exista milă”, a transmis Reznikov pe Facebook.

Cel puţin 200 de soldaţi ruşi au fost capturaţi de la începutul invaziei

Cu toate acestea, unii dintre soldații ruși ce au fost luați prizonieri de către armata ucraineană susțin că aceștia trebuiau să participe la exerciții militare, nu să invadeze Ucraina. Mai mult, potrivit informațiilor de la Moscova, există și soldați ucraineni care au fost luați prizonieri de trupele rusești.

Potrivit Reuters, în cea de-a șasea zi de conflict, în regiunea Sumî din nord-vestul Ucrainei, a fost efectuat primul schimb de prizonieri. Mai exact un ofițer rus a fost schimbat cu cinci combatanți ucraineni.

Chiar dacă Kievul a rezistat invaziei rusești, armata rusească continuă să își mobilizeze soldații, iar potrivit imaginilor observate din satelit, un convoi de 27 de km se îndreaptă spre capitala Ucrainei.

De asemenea, cel de-al doilea oraș al țării, Harkov, este bombardat, iar în sud trupele ruse au făcut joncţiunea cu forţele separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Armata ucraineană a amplasat un număr important de tancuri și camioane militare în partea de vest a orașului Kiev, iar o parte dintre cetățeni au părăsit capitala de frica bombardamentelor. Cu toate acestea, cei care au rămas au decis să lupte alături de armata ucraineană și au săpat tranșee, au ridicat baricade și au pregătit cockteiluri Molotov.

Reamintim că armata rusă a bombardat, în urmă cu puțin timp, memorialul Holocaustului din Kiev, unde sunt comemorați evreii uciși de Hitler. Putin și-a explicat ordinul de invadare a Ucrainei ca fiind o misiune de salvarea a Ucrainei de naziști. Președintele Zelenski a anunțat că cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața după atacurile asupra memorialului.

Scut uman în fața blindatelor rusești. Ucrainenii nu cedează