Sursa foto: Ziare.com

Zeci de cetățeni ucraineni din orașul Kupiansk, din regiunea Karkov, au decis să se opună blindatelor rusești, cu mâinile goale, strigând mesaje precum „este orașul nostru, sunt străzile noastre.”

În replică, soldații au transmis cetățenilor că au venit să îi elibereze, moment în care oamenii au renunțat la teamă și s-au pus în fața acestora, împiedicându-i astfel să înainteze.

Adunați în fața primăriei, oamenii le-au spus soldaților că e timpul să plece acasă și că orașul Kupiansk „este pământ ucrainean.”

Lumea întreagă versus Putin

Soldații au decis să arunce grenade lacrimogene pentru a-i împrăștia pe cetățenii ucraineni prezenți care s-au împotrivit acestora. Orașul Kupiansk permite rușilor cale de acces spre centrul Ucrainei.  

Și în orașul Harkov, ce a fost grav afectat de bombardamentele rusești, o mână de oameni au strigat împotriva ocupației ruse, localnicii postând imagini filmate chiar lângă ruinele din Piața Libertății în centrul orașului.

„Rachetă rusă, du-te dracu. Nava de război rusă – du-te dracu. Slavă Ucrainei, glorie eroilor! Ucraina este mai presus de toate”, au strigat cei prezenți, potrivit Digi24. Încă de la primele ore ale dimineții, armata rusească a atacat clădirea Administrației Regionale de Stat Harkov.

Nu este prima dată când cetățenii Ucrainei se opun soldaților ruși. Cel mai reprezentantiv moment de când a început războiul este refuzul celor 13 ucraineni de pe Insula Șerpilor de a depune armele la cererea navei rusești.

Reamintim că în a șasea zi de război dintre Ucraina și Rusia, Kievul rezistă eroic atacurilor armatei rusești, iar președintele Ucrainei a cerut ajutor din partea Uniunii Europene.

De asemenea, atacurile asupra civilor și clădirilor continuă, iar sute de oameni și-au pierdut viața în timpul bombardamentelor din ultimele zile. Zelenski e de părere că Putin a intensificat atacurile în ziua când oficialii celor două țări au avut primele negocieri privind conflictul ruso-ucrainean.

Totodată, prima rundă de discuții a eșuat în găsirea unei soluții pentru pace, dar părțile au stabilit să se mai întâlnească pe 2 martie. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că este „prematur să prezinte o evaluare” a negocierilor cu Ucraina.

Visul lui Putin, coșmarul Rusiei. UEFA a recționat la invazia rusească asupra Ucrainei