Industria turismului din Italia caută 246 de mii de oameni 

Turismul contribuie cu 255 de miliarde de euro la PIB-ul Italiei

Orasel italian
Orasel italian

Companiile din industria turismului italiană caută aproximativ 246.000 de lucrători, la începutul deschiderii noului sezon. În prima campanie de recrutare, între februarie și aprilie, se așteaptă ca industria restaurantelor să angajeze peste 172.000 de lucrători, o creștere de 13% față de anul trecut, potrivit g4media.ro.

Conform așteptărilor privind prezența în aprilie 2024, ar trebui să se confirme (dacă nu chiar să se depășească) cifrele din 2023, când s-au atins 28 de milioane, notează jurnaliștii italieni.

În sectorul alimentației publice, încă din februarie, au fost căutate zeci de mii de persoane, pe primul loc fiind ospătarii, cu peste 65.000 de posturi în acest trimestru. Urmează bucătarii cu aproape 42.000 de recrutări planificate și barmanii cu peste 23.900 de posturi de ocupat. Pentru 56,7% din cazuri se caută persoane care au deja experiență specifică în domeniu, cu o preferință pentru categoria de vârstă cuprinsă între 25 și 44 de ani. Ceva mai puțin de una din două întreprinderi (49,2%) se plânge încă de dificultăți în găsirea de personal, în principal din cauza numărului mic de candidați.

Vremea a avut, de asemenea, un impact, ceea ce ar putea devansa redeschiderile. Maximele peste mediile sezoniere, de exemplu, din weekendul de la jumătatea lunii februarie au adus mulțimi de oameni pe plajele din sud.

În a treia duminică din februarie, în multe localități italiene, s-au atins sau atins 20 de grade, cum ar fi la Florența, Benevento sau Terni. Cu toate acestea, sosirea timpurie a vremii frumoase ar putea cauza o serie de probleme, în special în ceea ce privește alarma de secetă. Potrivit lui Mattia Gussoni, meteorologul de la IlMeteo, există o lipsă de apă în sud și o lipsă de zăpadă în Apenini.

În Italia există un deficit de 64% din resursele de apă provenite din zăpadă.

O altă analiză estimează că, în 2023, în Italia s-au înregistrat oficial 851 de milioane de înnoptări în structurile de cazare și în casele particulare, generând un impact economic asupra teritoriilor de peste 84 de miliarde de euro. Comparativ cu 2022, s-a înregistrat o creștere de +2,7% a fluxurilor, dar acest lucru încă nu egalează rezultatele din 2019, un an record pentru acest sector.

Peste 20 de zboruri anulate în Mexic