Alegerile locale se lasă așteptate, data acestora urmând a fi stabilită marți, 10 martie.

Desfășurarea alegerilor depinde de sărbătorile religioase, mai exact Rusallile ortodoxe și cele catolice, perioada Bacalaureatului dar, mai ales, răspândirea alarmantă a coronavirusului. Dacă ne luăm după PLN, se discută închiderea școlilor, dar nu și a secțiilor de vot. Dacă îi ascultăm pe cei din PSD, alegerile pot aștepta, coronavirusul nu prea.

Că tot veni vorba de PSD, acesta pare a fi cel mai îngrijorat partid în ceea ce privește sănătatea populației. Sau îngrijorat în ceea ce privește alegerile.  Sau poate e sincer, considerând că partidele politice ar trebui să fie interesate mai mult de virusul gripal și nu de alegerile locale.

”PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente”, au declarat social-democraţii.

”Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat:

”PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”.

Speculativ, variantele pentru desfășurarea alegerilor locale rămân datele de 24 mai locale + 14 iunie anticipate și 14 iunie locale + 21 iunie anticipate.

Citește și: Apel către toate partidele politice: Ponta îndeamnă spre unitate

#News