PAUR se urcă în barca moțiunii, alături de PSD

Moțiunea de cenzură împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi votată inclusiv de oamenii lui George Simion

PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) a anunțat că are de gând să se alăture PSD în moțiunea de cenzură ce îl vizează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Moțiunea va fi dezbătutută în cursul săptămânii viitoare, în Parlament și poartă titlul „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”

Într-o notă amuzantă, PAUR condamnă controversele din jurul diplomei obținute de Vlad Voiculescu la Viena, cu toate că nici parlamentarii lor nu stau mai bine la capitolul acesta. Ba chiar se poate spune că studiile anumitor membri PAUR, ajunși în Parlament, lasă de dorit. Reamintim că în rândul deputaților formațiunii politice mai sus amintite se numără inclusiv un fost șofer de tir.

Citește și: S-a găsit următorul ministru al Transporturilor: fost tirist, actual deputat

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obținută la Viena, dar și un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deși diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidență! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloș. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securiști nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.)”, declară cei de la PAUR.

PAUR: „Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu”

Ideea moțiunii de cenzură inițiată de PSD și susținută de PAUR s-a născut imediat după tragedia de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș, din Capitală. În zilele următoare, parlamentarii social democrați au protestat în plen cu pancarte pe care era trecut mesajul: „Voiculescu demisia”.

„Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureștenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-și ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foști colaboratori sau cunoscuți ai lui. În loc să aibă grijă de pacienții care se sting prin spitale, uciși de bacterii și de foc, domnul Voiculescu tot de apropiații lui are grijă mai întâi!

Citește și: Gabriela Firea: „Este inadmisibilă fuga lui Voiculescu de responsabilitate”