PNL l-a ales pe Orban pentru șefia Camerei

Alina Gorghiu a declarat la Digi 24 că Partidul Național Liberal a votat, miercuri, în Biroul Politic Național, ca președinția Camerei Deputaților să îi revină lui Ludovic Orban, acesta fiind considerat „un lucru firesc”.  Senatoarea Alina Gorghiu a fost întrebată dacă PNL dorește președinția Camerei Deputaților pentru Ludovic Orban, în cadrul negocierilor cu USR PLUS și UDMR.

„Da, a fost astăzi (n.r. miercuri) un vot în BPN conform căruia președinția Camerei o dorim pentru Ludovic Orban. E un lucru absolut firesc. Este partidul care a câștigat cele mai multe voturi din această coaliție. Camera Deputaților este cameră decizională și în mod firesc, pentru coerența actului legislativ, parteneriatul firesc între Guvern, președinte și Legislativ, ne-am dori ca acest punct să fie unul atins”, a spus Gorghiu.

Totodată, aceasta a precizat că în privința ministerelor nu a existat o discuție oficială în interiorul partidului.

Singurul lucru pe care l-am agreat împreună cu Ludovic Orban este că ne dorim în continuare o structură suplă, nu ne dorim înființarea de ministere și paraministere, pentru că nu aceasta este soluția. O structură suplă este una eficientă și una care să poată duce proiectele propuse de fiecare în programul de guvernare la finalitate

Alina Gorghiu, PNL

Actualul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat, la TVR, că nu este exclus ca el să candideze din nou pentru această funcție, mai mult, PSD o vizează și pe cea de la Senat, care acum este condus interimar de către social democratul Robert Cazanciuc.

Citește și: Ciolacu vrea să ajungă primul la consultările de la Palat

#News