Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri, la B1 TV, că autoritățile au prevăzut o creștere a numărului cazurilor de infectări, dar în același timp sunt monitorizate efectele măsurilor restrictive luate până acum, școală online, obligativitatea purtării măști de protecție și în exterior, în toate județele cu incidență de peste 1,5 la mia de locuitori. La ultima raportare, mai erau doar șase județe ce erau pe „verde” sub această incidență.

„Așteptăm ca în două săptămâni să se vadă deja efectele măsurilor pe care le luăm zilele acestea. Noi prevedeam o creștere a numărului de cazuri și, de aceea, și până acum am luat o serie de măsuri ale căror efecte le-am monitorizat și cu fiecare localitate în care crește numărul de infectări facem două tipuri de analize: una a efectelor măsurilor luate până acum și, doi, ce măsuri mai putem lua astfel încât pandemia să fie ținută în anumite limite. Pandemia nu dispare, creșterea infectărilor va exista, totul este diminuăm, să limităm această creștere a infectărilor. Trendul este același la nivel internațional, nu face România excepție”, a spus Raluca Turcan.

Totuși, Turcan susține că România constituie o excepție prin faptul că liberalii au trebuit să gestioneze această criză sanitară pe „un fundament extrem de vulnerabil. Acum un an, guvernul PNL intra în Palatul Victoria și găsea sistemul sanitar cu o lipsă acută de medici, cu DSP-uri depopulate și deprofesionalizate, cu datorii la sistemul unic de sănătate de 3 miliarde de lei. Iar pe acest fundament, noi a trebuit să luăm din plin acestă criză sanitară”.

Altfel, în această seară, la Guvern a fost convocată o ședință operativă cu privire la situaţia epidemiei de coronavirus cu factori de răspundere din Ministerul Sănătăţii, MAI, MApN şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru o analiză a măsurilor care se prefigurează, în special, în localităţile cu rata de infectare de peste 3 la mie.

„Da, aşa este, premierul s-a întors dintr-o vizită oficială în Israel şi acum este la Palatul Victoria, cel mai probabil cu colegii mei, astfel încât să discute măsurile care se prefigurează în special la nivelul localităţilor în care numărul de infectări la mia de locuitori este peste 3”, a declarat Raluca Turcan, miercuri seară, la B1 TV.

Citește și: Rafila vrea creșterea capacității de testare la 80.000 de teste zilnice

#News