biserica coronavirus jandarmerie
Foto: Iulia Kelt

Cu toate că BOR poate fi descris ca un soi de copil alintat al țării, cel căruia i s-a dat cam ce a vrut, iată că, în „bunul mers” al lucrurilor, BOR continuă să fie un copil răzgâiat, mergând pe principiul, „mi-ai dat un deget, ia dă-m tu toată mână, că tot o ții degeaba în buzunar”. Astfel, gândind proactiv, purtătorul de cuvânt al BOR, cunoscutul Vasile Bănescu, avertizează Guvernul să nu care-cumva să-i treacă prin minte să pună vreo restricție de Crăciun prin biserici. Nu de alta, însă în cazul de față, potrivit lui Bănescu, am vorbi despre o dublă măsură, având în vedere că alegerile parlamentare au toate șansele să se întâmple.

Bagi și tu un „bănescu” în cutia milei, șefule? Trăiască familia ta!

Cu o mare-mare diferență: cu toate că organizarea alegerilor parlamentare va fi una cu cântec și cu risc, vorbim despre un cadru legal. Mai mult decât atât, actualilor parlamentari par să li se fi cam terminat mandatele, riscând, astfel, să rămânem „neparlamentați”. Lăsâng gluma la o parte, cu toate că alegerile par a fi un moft, în realitate situația stă altfel. Nu același lucru se poate spune, însă și despre BOR ori slujbele de la Biserică, unde credința este opțională și, din mare-mare fericire, ea, credința, nu este legiferată în niciun letopiseț magic, ca pe timpurile negre ale Inchiziției.

BOR, cu prea multe pretenții

„A vorbi de anularea sarbatorii de Craciun mi se pare total deplasat in acest moment. Stiu ca inainte e vorba de un eveniment care antreneaza atentia intregii tari (asupra alegerilor parlamentare – nr). Sper sa nu se introduca in discutie o dubla masura. Nu cred ca e potrivit si nici corect sa vorbim in cheie sumbra de sarbatorile de iarna”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

La rândul lui, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat de curând că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una atipică, cu restricții. De asemenea, acesta a mai menționat că anul acesta, Crăciunul românilor va fi altfel decât în alți ani, în contextul pandemie de Coronavirus.

„Despre sărbătorile de iarnă… este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Știu că atunci o să avem din nou foarte mulți oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca și cum nu ar fi fost virusul și nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranța că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viață normală, cum o știam noi înaintea acestui virus”, a spus Arafat, la Antena 3.

Citește și: BOR se revoltă, prin porta-vocea Bănescu: „Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat pe nimeni”

#News