N-ai zece clase, n-ai parte… de permis!

Se pare că nu mai merge chiar oricum, de-acum! Nu de alta, dar de la 1 iunie, Codul Rutier va suferi modificari, așadar regulile pentru obținerea permisului se schimbă și ele. Una dintre cele mai importante schimbări o constituie faptul că de-acum, persoanele ce nu au zece clase, nu vor mai putea să obțină permisul de conducere.

O măsură absolut excepțională, am putea noi adăuga, de vreme ce este necesar să știi și să citești, pentru a putea pricepe semnele de circulație. Ca să nu mai povestim despre examenele de sală, pentru care aceiași calitate trebuie îndeplinită.

Se pare că s-a terminat cu permisele luate pe șpăgi! Sau cel puțin asta ar fi concluzia normală pe care am putea-o trage.

Citește și: Vrei permisul, oferi favoruri sexuale!

Alte măsuri ce vor fi luate de la 1 iunie

Deși nu este tocmai o noutate, vizați de noul Cod Rutier sunt și șoferii ce sunt prinși vorbind la telefon în timpul condusului. Caz în care vor comite o astfel de înfracțiune, șoferii riscă suspendarea permisului timp de 30 zile și o amendă mare la pachet.

Ce se întâmplă cu punctul de amendă?

”Am luat decizia să facem și noi ceea ce au facut Guvernele anterioare. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie și în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a spus premierul Ludovic Orban, în decembrie.

#News