Alegeri locale 2020

„De morți, numai de bine”, era o vorbă din popor. Dacă până acum erau situații în care alegătorii decedați să se mai afle pe liste, iată că la Deveselu, în județul Olt, primarul Ion Aliman și-a păstrat poziția în buletinul de vot.  Acesta urma să candideze duminică, din partea social-democraților, pentru un nou mandat în localitatea „cucerită” de americani.   

„Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone, citat de Agerpres.

În afară de numele primarului decedat Ion Aliman, candidat PSD, pe buletinele de vot pentru alegerea primarului comunei Deveselu mai sunt două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

 Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus. El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Nu doar Covid a făcut victime în rândul candidaților pentru o funcție în administrația locală. Pe 11 septembrie, la Dăbuleni (jud. Dolj), candidatul PPUSL la CJ Dolj, Gabriel Ciulu a suferit un infarct, pe când se afla într-o acțiune electorală în „țara pepenilor”.

Citește și: România, cu 21.000 de „majori” în plus la alegerile locale

#News