Victor Ponta

Reîncălzind „ciorba veche” a dosarelor sale, cele pe care Laura Codruța Kovesi „i le-ar fi făcut degeaba”, Victor Ponta susține că premierul Ludovic Orban are acum toate condițiile pentru a termina un proiect început de mult, pe vremea sa. În declarațiile sale, Victor Ponta se referă la finalizarea autostrăzii Comarnic-Brașov, cea despre care liderul PRO România afirmă că ar putea fi construită, dacă premierul „ar avea curaj”.

„Era totul finalizat – finanţare, firmele cu care îl făceam, iar faptul că atunci, din motive strict politice, mi-au făcut dosare penale şi mie, şi ministrului transporturilor a fost o ticăloşie şi iată că s-au pierdut cinci ani. Poate că, acum, domnul Orban, nemaiavând problema pe care am avut-o noi atunci – să ne facă doamna Kovesi dosare degeaba, numai pentru a nu mai face autostrada – o să o facă pentru că proiectul e acolo, banii sunt acolo, trebuie să aibă doar curaj să-i dea drumul. Pe noi, atunci, ne-au blocat. Am crezut că îi dă drumul Cioloş, nici ceilalţi de după el n-au făcut-o, măcar acum poate face Orban că are protecţie”, a afirmat liderul PRO România, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susținută în cursul zilei de astăzi.

Victor Ponta îi dă sfaturi administrative lui Ludovic Orban

„Din 2015, de când s-a semnat programul cu UE (Infrastructură Mare-n.r.), banii s-au alocat pentru trei spitale regionale – Iaşi, Cluj şi Craiova. Din bani de la buget, mi-aş dori, dar nu v-aş sfătui să credeţi. Şi atunci, singurul lucru posibil este un parteneriat public-privat între autorităţi locale şi o firmă privată care să construiască. Există aşa ceva în Europa, însă pentru aceasta îţi trebuie o administraţie luminată şi care să nu vrea să facă altceva decât acest lucru”, a mai spus Victor Ponta.

Citește și: Ciolacu, îngrijorat pentru Diaspora: „nu va avea posibilitatea să voteze”

#News