Călin Popescu Tăriceanu

Duse sunt vremurile în care Bucureștiul era numit Micul Paris. Odată cu moartea celor din generația lui Caragiale, s-a cam dus și cu faima Capitalei, cea de copie a altei capitale europene. Și pentru că lui Tăriceanu nu-i plac reciclările, a gândit un proiect care să elimine ideea mucegăită de Micul Paris și s-o înlocuiască cu una 100% originală care să se numească „Marele București”.

Călin Popescu Tăriceanu: „Înţelegeţi ce bucurie am”

„Ceea ce vă propunem astăzi – spre deosebire de contracandidaţii noştri – este să renunţăm la acest sistem (centralizat de termoficare, n.r.) şi să folosim banii mult mai util, mult mai eficient. Adică, în loc să îngropăm banii aceştia în pământ, în ţevi, unde avem pierderi uriaşe, să folosim banii pentru a subvenţiona achiziţia de centrale individuale de apartament. Vă dau un exemplu amuzant: la mine, în blocul în care stau, s-a stricat liftul şi stau la ultimul etaj. Înţelegeţi ce bucurie am, dar nu numai eu, şi ceilalţi colocatari. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi când ţi se strică centrala de bloc. Tot blocul rămâne fără căldură. Când se strică termoficarea, cartiere întregi rămân fără căldură. Soluţia este practicată peste tot în lume este cu sistem de încălzire individual”, a precizat Tăriceanu cu ocazia lansării programului „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”, este de părere Tăriceanu.

Și pentru că Bucureștiul încă merge pe sistem centralizat, adică cam la fel ca Marele Paris, pe vremea când Bucureștiul era numit „Micul Paris”, Călin Popescu Tăriceanu promite modernizare și un trai mai bun și mai „curat” (la propriu) pentru bucureșteanul de rând.

„S-au făcut 260 de kilometri din totalul de 4.000 de kilometri. (…) Dacă facem un calcul aproximativ, ne trebuie nu mai puţin de 480 de ani ca să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti, în ritmul acesta, cu nişte sume uriaşe, pe care nu le avem. Ce rezultă? Bani îngropaţi – aceste conducte trec după aceea în subteran – pierderi uriaşe pe sistem, în fiecare an lucrări de reparaţii sau de modernizare care lasă fără apă caldă o bună parte a Bucureştiului. (…) Bucureşti este printre ultimele oraşe din ţară care mai foloseşte sistemul centralizat”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu candidează la Primăria Municipiului București din partea ALDE. Principalii săi contracandidați sunt: Gabriela Firea, Nicușor Dan și dinozaurul politic, Traian Băsescu.

Citește și: Tăriceanu îl acuză pe Iohannis: ”Președintele se spală pe mâini”

#News