Robert Cazanciuc

Președintele Senatului, social democratul Robert Cazanciuc, a recunoscut faptul că partidul din care face parte, de asemenea, cel care a inițiat noua moțiune de cenzură, încă nu are un calendar efectiv cu privire la situația votului moțiunii de cenzură. Cu toate astea, potrivit spuselor acestuia, eventualul vot ar fi constituțional, indiferent de acțiunile ulterioare ale liberalilor.

Robert Cazanciuc: „Nu așteptăm nicio decizie a CCR”

„Dacă PNL o să depună până nu stabilim noi calendarul, va trebui să ținem cont de acest lucru. Nu așteptăm nicio decizie a CCR, dacă nu avem o sesizare la CCR. (…) Este corect constituțional, pentru că sesiunea extraordinară nu este o anexă a sesiunii ordinare. Sesiunea extraordinară are un statut de sine stătător. (…) Fiecare sesiune în sine are un statut special. Spune că se poate depune o moțiune pe sesiune. Fiecare sesiune are o structură independentă. (…) Nu avem un text care să ne spună când să votăm”, a spus Robert Cazanciuc.

Citește și: Teodorovici vrea să recunoașterea funcției din PSD, la Tribunal

Cât despre dorința lui Eugen Teorodovici de fi recunoscut ca președinte executiv al PSD, Cazanciuc a declarat că textul sesizării este unul făcut neprofesionist, nedemn de un jurist.

„Am văzut azi dimineață textul sesizării. Dacă l-a făcut Eugen e de înțeles, dacă e făcut de un jurist, ar trebui să îl dea afară. Are anumite lucruri care vor face ca ea să fie respinsă de pe scaun”, a explicat Cazanciuc.

Citește și: Laurențiu Nistor sapă groapa președintelui PNL Hunedoara, Lucian Heiuș

#News