Președintele Klaus Iohannis

Astăzi, la orele 17:00, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Aceasta vine în urma discuțiilor avute cu premierul Ludovic Orban și cu vicepremierul Raluca Turcan.

Principalale declarații ale președintelui Klaus Iohannis

Aflat astăzi la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban și cu vicepremierul Raluca Turcan, s-a ajuns la concluzia că un planul de redresare și reziliență reprezintă o prioritate, astfel că se va lucra la identificarea proiectelor sustenabile.

„Am discutat cu premierul despre un plan național de redresare și reziliență. E planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene negociate acum câteva săptămâni necesare redresării economiei. Guvernul lucrează la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program și este în dialog continuu cu Comisia Europeană că proiectele să fie eligibile. De partea noastră e nevoie de o serie destul de lungă de acte normative.”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Infrastructura, o prioritate

„Eforturile Guvernului se concentrează pe infrastructura. România are foarte multă nevoie de infrastructura, mă refer la autostrăzi și căi ferate. Suntem foarte avansați, avem mai multe tronsoane importante pregătite să fie incluse în proiecte pentru care se solicita acești bani europeni.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Potrivit spuselor lui Klaus Iohannis, agricultura, însă și mediul, reprezintă, la rândul lor, priorități pentru administrație, mai ales având în vedere vremea secetoasă a ultimelor luni.

„O altă preocupare este partea de agricultura și protecția mediului. Fermieri au mare nevoie să fie susținuți, se confruntă de dificultăți generate de secetă prelungită. Lucrăm pe două direcții importante pentru a veni în sprijinul lor, Guvernul a prevăzut la rectificarea bugatara fonduri substanțiale. Aici au circulat fake news în spațiul pbulic. Repet, Guvernul a prevăzut fonduri substanțiale pentru despagubirea fermierilor afectați de secetă. A două linie este pregătirea unor fonduri UE care să prevină astfel de situații, proiecte pentru irigații, combaterea secetei”

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea recensământului

#News