Primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD) consideră că Bucureștiul primește doar un procent dintr-o contribuția cu 25% la PIB-ul țării. Într-o postare făcută, luni, pe pagina de Facebook, Firea îl acuză pe Nicușor Dan, principalul contracandidat la PMB, că vrea să taie subvențiile bucureștenilor, fapt ce ar duce la sărăcirea acestora.  

„Sapă de lemn! Sărăcie lucie! Pauperizare accelerată! Asta va însemna „noul București”, în viziunea candidatului „dreptei unite”. Bugetul și așa redus, a circa două milioane de bucureșteni, este în pericol, deoarece acest candidat a anunțat în nenumărate rânduri că va reduce substanțial sau chiar va anula subvențiile achitate lună de lună de către Primăria Capitalei, la transportul public în comun și termoficare”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta a și exemplificat ce înseamnă reducerile la trasportul în comun, respectiv termoficare.

„Concret, un bilet de autobuz costă acum pe ruta urbană 1,3 lei, iar pe ruta regională 1,5 lei, prețuri subvenționate.

Fără subvenție, fiecare călător va plati 6 lei. Iar un abonament lunar costă acum 50 de lei și va ajunge la 250 de lei. Un cost enorm, pentru majoritatea familiilor.

Și în cazul agentului termic, situația este la fel de gravă. Să luăm doar un exemplu. Dacă acum o familie plătește pentru 3 persoane care locuiesc în 3 camere 200 de lei, factura fără subvenție va ajunge la 650 lei”, a precizat edilul Capitalei.

Totodată, a specificat și soluția pe care o are față de cei pentru care și-a depus, duminică, dosarul de candidatură pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului.

„Soluția corectă față de bucureșteni, de a rezolva problemele financiare ale Capitalei, NU este cea propusă de candidatul partidelor „unite de dreapta”!

Ci alocarea de la Guvern a unui procent decent din Bugetul Național, potrivit contribuției noastre.

Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul țării și ni se întoarce sub 1%. Infim!”, a concluzionat Gabriela Firea.

Sapa de lemn! Saracie lucie! Pauperizare accelerata! Asta va insemna “noul Bucuresti”, in viziunea candidatului “dreptei…

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 16 august 2020

Citește și: Gabriela Firea: „Bucureștenii vor ști să aleagă”

#News