Dacă până acum, fostul președinte Traian Băsescu ocupa funcția de spectator, departe de politica românească, iată că acesta pare acum să se fi săturat de funcția de europarlamentar și tinde să-și redobândească gloria de odinioară. Aflat în cursul serii trecute în platourile B1TV, Băsescu a declarat că-și dorește ca PMP să (re)devină PD-L.

Băsescu ar vrea, dar Orban vrea?

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea şi să lase PMP să reia numele de PDL pentru că osatura acestui partid este din foşti membri PDL. PDL n-a fost orice partid, a dat trei primari generali şi de două ori preşedintele României. Un partid care merită să existe. Vreau numele înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmaşii Brătienilor să rămână în PNL şi cei care se simt urmaşii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a declarat Traian Băsescu.

Déjà vu politic: întâi primar general, apoi președinte de partid

În momentul de față, Partidul Mișcarea Populară este condus de Eugen Tomac. Cu toate acestea, PMP este înființat de Traian Băsescu care, potrivit declarațiilor acestuia, își dorește ca partidul să poarte din nou numele de PD-L. În opinia acestuia, PD-L ar fi fost, la vremea lui, un partid cu un mare succes la „public”.

PD-L a luat ființă în 1993, sub numele inițial de PD, ca rezultat al scindării FSN, sub conducerea lui Petre Roman. În anul 2000 conducerea acestuia a fost preluată de Traian Băsescu până în 2004 când acesta a fost ales președintele României, anterior ocupând funcția de primar general al Capitalei. În 2014, PD-L fuzionează cu PNL, iar Traian Băsescu se retrage o perioadă scurtă de pe scena politică, revenind ulterior cu PMP, în același an.

Citește și: Udrea, mai bucuroasă ca niciodată: „Traian Băsescu candidează!”

#News