Acum ceva vreme vă posteam despre personajul Tudorel Toader, cel care a făcut și-a desfăcut multe în Justiție, motivându-și acțiunile cu vechile și de-acum fumatele argumente birocratice.

Astăzi aflăm că, deși guvernul Orban a înaintat o cerere de revocare a statutului de membru al lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția, membrii acesteia s-au reunit, au calculat și-au decis să-l păstreze, totuși, pe Toader, ca nu care cumva să se creeze vreun precedent. Da, ignorând toate învârtelile făcute de acesta de-a lungul timpului.

Ceea ce, cum era de așteptat, judecând după caracterul îndoielnic al fostului ministrul al Justiției, i-a dat un pic de curaj astfel încât să-l ironizeze pe Ludovic Orban, afirmând că „răspunsul lui nu se adreseze premierului pentru că nu știe dacă l-ar înțelege”.

„Vă rog să fiți de acord ca răspunsul meu să nu se adreseze premierului, care nu știu dacă l-ar înțelege. La Comisia de la Veneția sunt membri titulari și membri supleanți. (…) Acolo este un organism consultativ format din specialiști în domeniul dreptului constituțional și justiției constituționale. (…) Comisia cunoaște realitățile din toate zonele geografice ale lumii, și din România, face distincții între o desemnare și alta, între o cerere și alta, face distincție între încărcătura profesională a unui membru titular și dimensiunea politică pe care un guvern sau altul dorește să o dea postului respectiv. Comisia funcționează de 30 de ani de zile. (…) Comisia are un corp de experți de cel mai înalt nivel. Știe să facă deosebirile necesare dintre interesele de moment și interesele politice ale unui guvern sau altul, care vrea să numească cel mai probabil omul lui, pe principiul dacă e al nostru e și bun”, a spus Tudorel Toader, la Antena3.

Citește și: Tudorel, despre cazul „Mehedinți”: nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

#News