Victor Ponta

În cursul zilei de ieri, liderul PRO România, Victor Ponta anunța pe toată lumea cum că, având în vedere situația incertă, starea de alertă încetează începând cu acest moment, instigându-i pe toți cei ce-i cântă în strună să ia aminte și să se relaxeze.

„Grupul Pro România a propus pentru şedinţa de mâine (joi – n.r.) a Parlamentului adoptarea unei hotărâri care să constate încetarea de drept a stării de alertă. Urmează ca Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să dispună! Noi suntem Pro România – şi ţinem doar cu Romania!”, a scris liderul formaţiunii, Victor Ponta, pe Facebook.

Ba chiar mai mult decât atât, conștient fiind de faptul că, pentru a înceta starea de alertă, e nevoie și de un cadru legislativ, Ponta și-al lui partid, împingea un proiect de hotărâre care, caz în care ar fi trecut de barierele parlamentare, ar fi avut toate șansele să-i asigure pe români că buluceala și nepurtarea măștii avea să devină legală.

Dar cum planurile de-acasă nu se prea potrivesc cu cele din târg, iată că atât Camera Deputaților, cât și Senatul, au respins propunerea acestuia.

Proiectul de hotărâre privind încetarea stării de alertă la nivel naţional, cel propus de PRO România lui Victor Ponta

„Art. 1 – Ia act de încetarea stării de alertă, astfel cum a fost instituită şi încuviinţată, potrivit dispoziţiilor legale, pe întreg teritoriul României; Art. 2 – Constată încetarea de drept a tuturor măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei COVID-19; Art. 3 – Solicită Guvernului să prezinte Parlamentului, în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărâri în Monitorul Oficial, un raport complet privind epidemia de COVID-19 pe teritoriul României, măsurile de prevenire şi combatere a efectelor epidemiei, efectele produse de măsurile aplicate, precum şi măsurile economico-sociale asociate stării de alertă şi efectelor epidemiei”.

Citește și: Tudorel, despre cazul „Mehedinți”: nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase

#News