Biserică de lemn distrusă în urma unui incendiu în Duminica Floriilor

Incendiul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă

Un incendiu puternic a distrus duminică, de Florii, biserica de lemn din complexul Borșa. Flăcările au izbucnit imediat după slujbă, Biserica „Înălțarea Domnului” din complexul Borșa fiind mistuită rapid de foc, potrivit ziare.com.

Potrivit primelor date din anchetă, incendiul ar fi pornit de la o lumânare aprinsă, deși în biserica de lemn ar fi interzisă orice flacără deschisă.

Flăcările imense s-au putut vedea inclusiv de pe pârtia olimpică din Borșa, 20 de apeluri fiind făcute la 112, primul care a sunat fiind un turist aflat în telegondolă. Biserica înaltă de 25 de metri a ars în câteva zeci de minute.”În biserică, nu folosim lumânări. Lumânările pe care le folosim așa, pe moment, iar după sunt scoase afară din biserică că avem un lumânar în curte. E biserica de lemn și pompierii nu ne dau voie să lăsăm lumânări în interior”, a declarat preotul Pop Ioan Constantin. Biserica a ars în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri. Biserica este nouă, a fost construită în ultimii 30 de ani, deci nu este monument istoric.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului, afirmă că, din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, au aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.

O fetiță de 12 ani, dată dispărută de familie, găsită cu un bărbat cunoscut pe Instagram