Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie face un anunț suprinzător, oarecum într-o contradicție totală cu cel al președintelui Iohannis, care tocmai ce-a anunțat că anul acesta nu se vor mai redeschide școlile. N-avem an școlar, însă avem Bacalaureat și Evaluări Naționale. Din paradoxurile ministrului Educației, fără dar și poate. Cu toate astea, n-am cum să nu mă întreb dacă oamenii din guvernul lui Orban comunică între ei înainte de a ieși pe post, ori iau decizii de capul lor, ca după aia să le rectifice și să le modifice după ce-i trage Iohannis de urechi.

Și dacă tot am vorbit despre astfel de decizii, nu știu alții cum sunt, însă eu când o aud pe Anisie vorbind, mai-mai aș putea să jur că și-a dat Vela geaca jos, și-a tras o perucă și-o fustă, și a început să se dea drept ministrul Educației. Însă e doar părerea mea.

Poate cea mai importantă informație a zilei de astăzi este faptul că examentul de Bacalaureat se va ține pe 22 iunie, în timp ce Evaluările Naționale pe 15 iunie.

„Pentru elevii cu probleme de sănătate sau care au acasă persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi optională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va face în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Examenele naționale se vor da numai din ce s-a predat până acum, spune Monica Anisie

Se spune că anul școlar 2019-2020 s-a parcurs deja într-o proporție de 67%. Astfel că elevii vor avea parte de examene simplificate, numai din ce știu ei și ce li s-a predat atât în instituțiile de învățământ înainte ca școlie să fie închise, cât și online. Ceea ce, dacă este să mă întrebați pe mine, e o mare nedreptate pentru copiii fără posibilități, însă capabili și dornici de a învăța.

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea.

Materia care nu a fost predată anul acesta ar urma să fie recuperată anul viitor

 „Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a adăugat ministrul.

Citește și: Klaus Iohannis și o decizie sănătoasă: școlile rămân închise

#News