Parc Fotovoltaic
Parc Fotovoltaic. Sursa foto: adevarul.rio

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, estimează că programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va demara în luna martie. Astfel, vor putea obține finanțare 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei. „AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp, potrivit romaniatv.net.

După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, potrivit răspunsului AFM.

 Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că analizează posibilitatea ca, atunci când platforma informatică pentru programul Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată, dosarele din cadrul programului să fie analizate pe loc, digital. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să astepte aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor. Ministrul Mediului a afirmat la sfârșitul lunii ianuarie că estimează că programul va începe în luna martie, vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei. Numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele documente,  carte de identitate, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.

ANRE anunță noile modificări privind factura de energie electrică pentru clienții casnici