Călin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tariceanu

Un alt scandal legat de criza sanitară, un alt exemplu (auto)impus și o altă ocazie pentru Tăriceanu să pozeze într-un salvator al țării. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică tot ceea ce înseamnă PNL, începând cu  Klaus Iohannis. Unii îi dau dreptate, alții îl acuză. Cei mai mulți preferă să-i amintească de niște funcții mai apuse.

S-a repetat obsesiv-compulsiv termenul de ”criză sanitară”. S-a repetat pentru populație. Pentru că sperie populația. Și pentru că induce o stare de alertă psihică.

”De la începutul crizei, am cerut Guvernului să facă teste. Există programe care fac cartografierea virusului. Dar e nevoie de o testare masivă. Se putea interveni focalizat.

Nu există dubiu în privința acțiunii Guvernului. Pierderea masivă de încredere a populației este rezultatul modului în care se comportă Guvernul. Cei care trebuie să dea exemplu sunt primii care le încalcă. Petrecere în biroul premierului…Nu este că ne place, că nu ne place. Sigur că e incomod de purtat masca.

Am fost de curând plecat cu avionul, am stat cu masca pe față, nu e plăcut, dar ne-am conformat. Dar numai cu purtarea măștii nu este suficient. Guvernul are la îndemână toate instrumentele de putere. Nu poți să spui una și să fumezi alta.

Nu poți să le ceri să poarte mască și tu stai într-o petrecere. Văd că și la președinte e foarte simplu. Guvernul a acționat perfect. Cine e de vină? Cetățenii și PSD. E absolut penibil. Singura explicație: Guvernul nu este capabil să gestioneze criza sanitară”, a spus, vineri, Tăriceanu la Gândul Live.

Sunt curioasă cine ar putea să gestioneze impecabil o criză. Indiferent de partid. Și mai sunt curioasă de un aspect: în fața unei soluții impecabile (utopică, desigur), ce ar avea de spus Călin Popescu Tăriceanu? Pentru că sunt sigură că tăcut nu va fi niciodată.

Citește și: Șerban Nicolae face opoziție și-l acuză pe Iohannis de trunchiere a adevărului

#News