Incendiu la locomotiva unui tren din Argeș

ISU Argeş a precizat că nu au fost victime sau persoane care să necesite primul ajutor calificat.

Pompierii din Argeş au intervenit, marți seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la motorul unui tren personal în care se aflau 60 de pasageri, potrivit g4media.ro.

”În această seară, pompierii argeşeni au fost sesizaţi cu privire la izbucnirea unui incendiu în zona motorului unui tren personal, aflat între gările Piteşti şi Pârvu. S-au asigurat măsuri specifice de prevenire şi stingere ale incendiilor de către pompieri, la faţa locului fiind fumegaţie din zona compartimentului motor, unde au ars elemente combustibile”, a transmis ISU Argeş.

ISU Argeş a precizat că nu au fost victime sau persoane care să necesite primul ajutor calificat.

”Trenul a putut continua deplasarea către Gara Pârvu cu aproximativ 60 de persoane la bord, acestea fiind preluate de către un alt tren pentru a ajunge la destinaţii”, au mai transmis pompierii. Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurgerea lichidelor combustibile pe suprafeţele elementelor fierbinţi din zona motorului. Un nou incendiu a izbucnit luni, 29 mai, la o locomotivă, pe traseul Tecuci-Iași. Pe 22 mai, locomotiva unui tren de marfă a luat foc. La finalul lunii aprilie, alte două incendii au avut loc la locomotive, unul în stația CF Crivina, între București și Ploiești, al doilea la câteva zile distanță, la o locomotivă care tracta 22 de vagoane cu motorină, în apropiere de gara Oradea. Numeroase reclamații primite de ASPA privind câinii care ies liber din curţile anumitor firme, depozite şi societăţi comerciale