MAE, atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care intenționează să plece în Grecia. Personalul trenului de suprafaţă din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E. Venizelos”/STASY, a anunţat organizarea unei greve temporare, potrivit.romaniatv.net.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, pe data de 2 februarie, personalul trenului de suprafaţă din Atena, care asigură legătura cu Aeroportul International „E. Venizelos”/STASY, va organiza o grevă temporară

. Reprezentanții MAE îi informează pe cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Totodată, MAE precizează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076. Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Alexandru Piţurcă, audiat la DNA