Gabriela Firea: „Dovediţi cu fiecare declaraţie că sunteţi prost informat şi prost, în general!”

Fostul edil al Capitalei îi răspunde ministrului Sănătății

Gabriela Firea a avut un răspuns tranșant pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce acesta a declarat la un post de televiziune că PSD este responsabil de situația termoficării din București. Dar în mod explicit chiar fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, acum senatoare. Mai mult, aceasta îi cere ministrului să nu mai dea „vina pe Mercur retrograd, birocrație, Firea, PSD, Oprescu, Băsescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte”, că se „face de râs”.

„Domnule ministru al sanatatii cu repetitie, in mandatul caruia mor bolnavi in spitale nu de afectiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetentei criminale care va caracterizeaza pe Dvs si pe guvernantii de dreapta,

Nu mai dati vina pe mercur retrograd, birocratie, Firea, Psd, Oprescu, Basescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce va vine in minte, pentru ca va faceti de ras, mai mult decat va faceti oricum, prin prestatia lamentabila pe care o aveti ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveti in Sanatate, prin studiile dubioase etc.

Dovediti cu fiecare declaratie ca sunteti prost informat si prost, in general!

Ar fi trebuit sa cunoasteti faptul ca anul acesta avem cea mai grava criza de termoficare din ultimii 30 de ani.

Motivul este ca Bucurestiul e alimentat in mod curent cu DOAR 2 CET-uri, in loc de 6 cate au fost construite initial si cate ar fi necesare”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Aceasta a precizat, totodată, că în dimineața incendiului de la Balș, în zonă nu exista nicio avarie.  „Oamenii din sectorul 2, unde se afla si spitalul, dar si cei din celelalte sectoare, tremura de frig in case pentru ca dumneavoastra, cei din guvernarea PNL – USR Plus, nu investiti in CET-uri, nu le reparati, nu le modernizati.  CET-urile, Domnule ministru incompetent si cinic, apartin de ELCEN – adica de Guvern, prin Ministerul Energiei.  Conduc Firea si PSD ministerul energiei? Ce au facut colegii dvs 1 an si 3 luni? Va spun eu : NIMIC! ”, a continuat fostul edil.

„Cât de superficial și incompetent puteți fi??”

Mai mult, Gabriela Firea l-a apostrofat pe actualul ministru al Sănătății pentru faptul că nu a citit raportul de după incendiul de la Piatra Neamț, din noiembrie anul trecut, mai mult, aceasta consideră că situația din sistemul sanitar, cu șapte spitale arse, de la căderea Guvernului Dăncilă, nu sunt o întâmplare.

„Domnule ministru #dedreapta au ars 7 spitale sub Dvs si colegul Tataru. 4 chiar in mandatul Dvs! Deci nu mai este o intamplare! Ati recunoscut public ca abia acum ati citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamt! Cat de superficial si incompetent puteti fi??

Dupa tragedia de la Piatra Neamt ati cerut verificarea imediata de catre guvern a tuturor sectiilor ATI, a statiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel incat sa nu mai avem pierderi de vieti omenesti?

Raspundeti oamenilor, nu mie : ce ati facut de la preluarea mandatului? Dar in mandatul anterior? A, da, ati blocat transplantul de plamani de la Spitalul Sfanta Maria! Aveati timp sa verificati cele mai mari si aglomerate spitale Covid din tara, printre care si Matei Bals!

Ce a facut colegul de coalitie Tataru? Dar secretarii vostri de stat PNL si Usr Plus? Bataie  pe ciolan si pe functii, de asta nu va mai ramane timp si pentru cetateni! In general, cu ce va ocupati, in afara de comunicate scrise pe FB de consultanti scumpi, actiuni pentru poze, schimbarea garderobei si a pozei de profil? Informati-va, inainte sa faceti acuzatii penibile si sa deveniti ridicol chiar in ochii celor care v-au creditat pana acum.

Dar care isi dau seama ca, si Dvs, ca si imparatul din poveste, sunteti gol. Gol de substanta, continut, umanitate si putinta de a face ceva durabil pentru oameni.”, a mai scris Gabriela Firea.

Declarația lui Voiculescu, la „Insider Politic”, care a aprins spiritele

„PSD mi-a cerut demisia şi e foarte interesant şi folosesc cuvântul ”interesant” în mod expres: un partid precum PSD cere demisia, a mea, şi am văzut că este o linie de atac de asemenea, la Nicuşor Dan pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situaţia termoficării din Bucureşti, patru ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic”, a declarat Vlad Voiculescu în emisiunea Insider Politic, difuzată duminică, la Prima TV.

Citește și: Raportul MS scoate la iveală multe nereguli ale sistemului sanitar