Vlad Teohari vrea 816.000 de lei de la USR, pentru că i s-a invalidat candidatura la parlamentare

Candidatul invalidat de USR declară că nu se dă bătut și că își va căuta dreptatea în instanță

În urma invalidării candidaturii sale la alegerile parlamentare de anul acesta de către USR, Vlad Teohari a declarat că are de gând să acționeze partidul în instanță, pentru a obține suma de 816.000 de lei. Potrivit acestuia, vina invalidării candidaturii sale ar purta-o 20 de persoane, membri ai Comisiei Naţionale de Arbitraj şi ai Biroului Naţional. „Consider că a venit momentul să dau startul inevitabilului proces în instanţă, care probabil se va întinde pe câţiva ani şi care se va îndrepta în special împotriva celor 20 de persoane, membri ai Comisiei Naţionale de Arbitraj şi ai Biroului Naţional, care au votat pentru invalidarea mea.”, a spus Vlad Teohari.

Vlad Teohari declară că nu se dă bătut și că își va căuta dreptatea în instanță

„După ce am epuizat orice cale de atac în interiorul partidului, am încercat să repar nedreptatea în justiţie. Instanţa a respins contestaţia mea la adresa listei USR PLUS, inclusiv înscrierea mea pe lista de candidaţi USR PLUS la circumscripţia diaspora.”, a adăugat Vlad Teohari.

Potrivit lui Vlad Teohari, decizia acționării în judecată ar fi motivată de convingerea că prin invalidarea candidaturii i s-ar fi adus un prejudiciu, întrucât locul acestuia pe liste ar fi fost unul 100% eligibil.

„Nu mă dau bătut însă. Încerc să găsesc dreptatea, iniţiind acest nou proces, care este o acţiune în răspundere civilă. Prin invalidarea candidaturii mele, mi s-a adus un prejudiciu cert, pierderea şansei de a fi deputat, locul meu pe listă fiind 100% eligibil, aşa cum s-a şi văzut după alegeri”, a transmis, marţi, Vlad Teohari, printr-un comunicat de presă. 

Cu alte cuvinte, acesta se plânge de faptul că a fost privat de către cei de la USR să primescă patru ani de zile, de acum încolo, o indemnizație deloc mică, aferentă mandatului de parlamentar pentru care ar fi fost eligibil.

Citește și: Dan Barna și Moise Guran, în duelul explicațiilor

#News