Tranzacții mai greoaie, dar mai singure, în 2021

Noile modificări s-ar putea să întâmpine, însă probleme, caz în care comercianții nu și-au actualizat protocolul de securitate 3D Secure

O bancă din România a anunțat că, începând cu 2021, tranzacțiile online vor suferi modificări, cu scopul de a garanta siguranța conturilor noastre. Ceea ce mulți vor considera poate greoi, alții vor aprecia cu siguranță, de vreme ce, în acest moment sistemele de logare în conturile online nu sunt chiar tocmai cele mai sigure.

Noile modificări s-ar putea să întâmpine, însă probleme, caz în care comercianții nu și-au actualizat protocolul de securitate 3D Secure.

„Există şi situaţii în care e posibil ca unii comercianţi să nu-şi fi actualizat încă protocolul de securitate 3D Secure, adică nu şi-au actualizat modalitatea de plată în conformitate cu legislaţia intrată în vigoare. Astfel, în momentul plăţii, comerciantul nu trimite o comandă de autorizare strictă către ING, deci e posibil ca banca să fie nevoită să refuze tranzacţia.”, a comunicat banca.

Astfel, pentru a spori siguranța tranzacțiilor, în 2021 vom fi supuși la mai mulți pași de autentificare în cont, atunci când vom accesa aplicație mobilă de banking. Dacă până acum foloseam un id și o parolă, acum va trebui să folosim o combinație dintre parolă, pin, autentificare prin amprentă, și așa mai departe.

„În traducere, din ianuarie 2021, tranzacţiile online, cu cardul, vor fi supuse cerinţelor SCA – Strong Customer Authentication.
Aceasta presupune că plăţile trebuie confirmate printr-o autentificare mai strictă a ta în calitate de client al băncii, folosind cel puţin doi factori de autentificare, independenţi unul de celălalt: o combinaţie între parolă, PIN, card, dispozitiv mobil, autentificare cu amprentă etc”, adaugă banca.

Citește și: Banca Transilvania e mai curioasă ca vecina de la etajul 2

#News