Sursa foto: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

După ce a decis să demisioneze din funcția de ministru al Educației, lucru cerut intens de mediul academic și societatea civilă, Sorin Cîmpeanu a vrut să explice hotărârea luată.

Potrivit Mediafax, motivele sale sunt dorința de a nu periclita reforma educației și faptul că s-a simțit ținta atacurilor.

Sorin Cîmpeanu nu voia să pericliteze parcursul noilor legi

„Este o demisie care a venit din dorinţa de a elimina presiunea nedreaptă şi ilogică asupra reformei în educaţie, fiind evidentă deturnarea discuţiilor din spaţiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori şi a milioane de copii şi tineri.

Este o demisie care a venit din dorinţa de a nu periclita reforma educaţiei şi parcursul noilor legi ale educaţiei”.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că el e cel care a iniţiat, ca ministru, reforma sistemului de învăţământ. Astfel, se pregătea implementarea „României Educate”.

„Am făcut paşi importanţi pentru o finanţare mai bună a sistemului de învăţământ şi pentru accesul egal al tuturor copiilor la educaţie. Acestea sunt lucruri care vor rămâne”.

„Am demontat toate acuzele care mi s-au adus”

În opinia fostului ministru al Educației, el a fost ținta și victima atacurilor.

„Am fost în repetate rânduri ţinta unor atacuri injuste şi nefondate. Deşi am explicat de fiecare dată şi am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile.

Tocmai pentru că am crezut şi voi crede până la capăt în acest proiect, şi pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citește și Părinții elevilor din Sfântu Gheorghe nu mai trebuie să plătească fondul clasei