Orban crede că Florin Cîțu este „un pion care poate fi sacrificat oricând”

Liberalul a mai spus că ceea ce se întâmplă acum este „o criză politică declanşată de Cîţu, probabil cu acordul preşedintelui”

Ludovic Orban și Florin Cîțu / foto: preluare Cuvântul Libertății

Ludovic Orban este de părere că pentru refacerea coaliției de guvernare există soluții, însă nu unele care să îi fie pe plac lui Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Există alte variante demisia. Ca să nu fie obligat USR PLUS să voteze, poate să-şi dea demisia domnul Cîţu, lucru pe care trebuia să-l facă încă din momentul în care USR PLUS a decis să se retragă din coaliţie şi a spus clar că nu mai vin în coaliţie, atât timp cât Cîţu e premier. Dar asta înseamnă să fii om de stat şi să pui interesul României înainte de interesul personal. Inclusiv jocul PSD a fost clar un joc prin care PSD l-a ajutat pe Cîţu să fie preşedintele PNL, pentru că le este foarte uşor să treacă cu tancul peste Cîţu”, a spus Orban.

Ludovic Orban: „Să facem acum scenarii fantasmagorice fără să ştim ce se va întâmpla… Cine seamănă vânt culege furtună”

Ludovic Orban a amintit și despre un zvon potrivit căruia dacă USR PLUS nu își va retrage moţiunea, ori, după caz, votează moţiunea de cenzură, nu va mai fi considerat partener de guvernare. „O prostie mai mare rar putea să fie decisă, în condiţiile în care, să fim cinstiţi, poziţia mea categorică este şi acum că singura soluţie onorabilă, benefică pentru România este refacerea coaliţiei de guvernare. Şi această soluţie este la îndemâna forţelor politice. Noi avem un acord de coaliţie, noi am construit prin negocieri, după alegeri, o coaliţie care asigura o majoritate confortabilă care, dacă era stabilă, putea să evite ajungerea într-o situaţie de criză. O criză politică declanşată de Cîţu, probabil cu acordul preşedintelui. De la 1 septembrie, practic a aruncat România în aer şi în momentul de faţă România se găseşte aproape lipsită de instituţii care să facă faţă provocărilor cu care se confruntă cetăţenii români”, a mai spus Ludovic Orban, astăzi.

Citește și: Britney Spears a scăpat de „tirania” tatălui ei