Captură video ITV NEWS
Captură video ITV NEWS

Celebrul cântăreț a fost condamnat astăzi, 30 iunie, la 30 de ani de închisoare pentru multiple cazuri abuz sexual, arată The Guardian.

Decizia vine la mai bine de 20 de ani după ce s-a confruntat, pentru prima dată, cu acuzații.

Condamnarea lui Kelly reprezintă o victorie pentru supraviețuitorii violenței sexuale, în special pentru cei care ar putea ezita să vorbească, temându-se de răzbunarea agresorilor

În septembrie 2021, un juriu din New York l-a găsit pe Kelly vinovat și de trafic sexual.

Miercuri, judecătorul de district din SUA, Ann Donnelly, a impus sentința la tribunalul federal din Brooklyn, după ce a audiat mai multe victime.

După ce sentința a fost pronunțată, Donnelly i s-a adresat direct lui Kelly, precizând că ”aceste crime au fost calculate și planificate cu atenție și executate, în mod regulat, timp de aproape 25 de ani. R Kelly și-a convins victimele că dragostea presupune înrobire și violență”.

R Kelly a fost condamnat după ce a abuzat, în mod repetat, mai mulți minori

Cazul lui Kelly a fost discutat și în cadrul mișcării #MeToo, mișcare în care bărbații au fost acuzați pentru multiple abuzuri sexuale și agresiuni sexuale.

Deși condamnat, solistul neagă implicarea în episoadele de trafic sexual. La o conferință de presă care a urmat pronunțării sentinței, avocata sa a anunțat că acesta va contesta decizia.

Printre victime se numără și fosta lui soție, Andrea Kelly, care a spus că se temea că muzicianul ar putea să o omoare

Cântărețul se află, în acest moment, la centrul de detenție Metropolitan din Brooklyn.

Procesul este programat să aibă loc în luna august a acestui an.