Camera Deputaților

Cu toate că mulți și-ar fi dorit desființarea SIIJ (Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), se pare că deputații nu sunt chiar pe aceeași lungime de undă. Astăzi s-a votat cererea de desființare a SIIJ, votul fiind unul negativ, cu toate că la limită.

Astfel, legea desființării SIIJ are aviz negativ de la CSM și Consiliu Legislativ

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, propunându-se abrogarea prevederilor care fac referire la aceasta, avându-se în vedere, potrivit expunerii de motive, toate luările critice de 3 poziţie exprimate de magistraţi, de instituţiile europene, de organisme prestigioase cu rol consultativ în domeniile dreptului constituţional şi anticorupţiei, Comisia de la Veneţia şi GRECO, precum şi numeroasele măsuri luate de secţie în scurta sa perioadă de existenţă”, se arată în raportul Comisiei Juridice.

Și pentru că tot vorbeam despre contestatari, despre refuzul desființării SIIJ ne vorbește deputatul USR Stelian Ion: „conceputa in laboratoarele lui Liviu Dragnea si PSD cand acest partid a incercat sa submineze justitia, sa creeze mecanisme prin care sa controleze justitia. Cine nu voteaza aceasta lege consider ca vrea sa distruga justitia.”

La rândul ei, Ana Birchall spunea despre SIIJ că este „o cooperativa Nufarul de albire a unor magistrati”.

Citește și: Guvernul se laudă: persoanele cu dizabilități călătoresc gratuit

#News