Drogul care determină putrezirea și amputarea picioarelor a făcut primele victime în Europa

Consumul xilazinei poate încetini respirația și ritmul cardiac la niveluri periculoase și poate provoca infecții care prezintă riscul de a necesita amputarea membrelor.

Un bărbat din Marea Britanie este prima victimă a drogului „zombi”, cunoscut sub numele de xilazină, un tranchilizant pentru animale consumat ca drog. Acest lucru ridică îngrijorări cu privire la traficul de opioide în Europa, deoarece xilazina, un puternic tranchilizant veterinar, este tot mai cunoscut pe piața globală a drogurilor, potrivit stiripesurse.ro.

Karl Warburton, un consumator de droguri cunoscut, a fost identificat drept prima victimă a xilazinei în Marea Britanie.

El a fost găsit mort în locuința sa în mai 2022, iar un studiu recent realizat de cercetătorii de la King’s College London a confirmat prezența xilazinei în corpul său.  Potrivit raportului medicului legist, Karl Warburton a avut istoric de consum excesiv de droguri, fiind internat în mai multe centre de dezintoxicare. În timpul autopsiei, au fost descoperite urme de heroină, cocaină, fentanil și xilazină în sistemul său. Xilazina, inițial detectată în Puerto Rico la începutul anilor 2000, a fost raportată ulterior și în America de Nord ca fiind utilizată pe piața ilegală a drogurilor. Deși xilazina este autorizată ca sedativ și analgezic veterinar de către Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) încă din 1972, utilizarea sa la oameni nu este aprobată.

Consumul xilazinei poate încetini respirația și ritmul cardiac la niveluri periculoase și poate provoca infecții care prezintă riscul de a necesita amputarea membrelor.

Tranchilizantul pentru animale, numit xilazină, a intrat pe piața drogurilor care se vând la colțul străzii, creând și mai multă dependență și provocând răni atât de severe încât uneori necesită amputarea. Peste 70.000 de persoane mor deja în fiecare an din cauza opioidului fentanil.  Drogul este amestecat acum cu ceva încă și mai letal care le putrezește pielea consumatorilor. Drogul „tranq”, căruia i se mai spune și „drogul zombie”, reprezintă un amestec de fentanil, opioidul care i-a decimat pe tinerii americani, și un sedativ pentru cai și vaci, numit xilazină, care se vinde pe străzi în schimbul a câțiva dolari pentru o punguță.

Electricitate produsă din umiditatea aerului