Furtuna Gerrit a provocat probleme majore în Marea Britanie

O tornadă a produs pagube importante în Manchester

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

O posibilă tornadă a distrus acoperişuri şi a spart ferestre în timpul unei rare furtuni supercelulare care a afectat în cursul nopţii de miercuri spre joi regiunea metropolitană a oraşului britanic Manchester, potrivit stiripesurse.ro.

Un incident major a fost raportat în districtul metropolitan Tameside, circa o sută de proprietăţi fiind avariate în timpul furtunii Gerrit.

Biroul britanic de meteorologie Met Office a anunţat că a fost probabil o tornadă. Problemele din transporturi au continuat joi, pentru a doua zi, unele curse de feribot, tren şi avion fiind deja anulate în contextul în care se încearcă îndepărtarea efectelor inundaţiilor şi a daunelor care au determinat miercuri la blocarea trenurilor în mare parte din Scoţia şi în unele zone din Anglia.

British Airways a anulat deja, joi, peste 20 de zboruri către şi dinspre Aeroportul Heathrow din cauza furtunii Gerrit

Operatorii de curse de feribot către Hebride, Franţa şi Insula Wight au avertizat cu privire la întârzieri şi anulări. În urma unei evaluări a pagubelor, compania Scotrail a anunţat că circulaţia pe multe linii feroviare importante a rămas suspendată în Scoţia, inclusiv între Aberdeen şi Edinburgh, între Glasgow şi Oban şi între Edinburgh şi Dundee. Asigurare obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice