Claudiu Târziu, „intimidat” de jandarmii care i-au bătut la ușă

„Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică”, se întreabă, retoric, parlamentarul AUR.

Senatorul Claudiu Târziu s-a „plâns” pe social media de cei trei jandarmi care i-au bătut, miercuri dimineață, la ușă, într-o „operațiune de intimidare” așa cum a numit-o co-președintele AUR. Motivul pentru vizita matinală a fost livrarea „în persoană” a amenzii pentru nerespectarea purtării măștii la „un eveniment de depunere de coroane”, susține parlamentarul în „plângerea” sa.

„Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și până acum”, se întreabă acesta, precizând că pentru celelalte amenzi primite, ca urmare a organizării de proteste, a fost folosită poșta, nu această „manieră brutală”.

„Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poștă, niciodată în această manieră brutală. La întrebările mele legitime, jandarmii au pretins că asta e procedura, sa rupă ușa peste mine dis-de-dimineață. Dacă un senator al României este tratat ca un infractor, la ce se poate aștepta un om fără funcție de demnitate publică”, a mai scris Claudiu Târziu pe Facebook.

De altfel, acesta consideră că mesajul pe care jandarmii au vrut să îl transmită a fost unul de intimidare, dacă nu la adresa persoanei sale, măcar la cea a susținătorilor săi.

„Ăsta să fie mesajul, de intimidare nu atât a mea, cât a altora? Cine și de ce a dat acest ordin, care vizează intimidarea, abuzul și presiunea, și care produce traume și un prejudiciu de imagine”, a continuat parlamentarul AUR.

De asemenea, senatorul se întreabă cum va plăti Jandarmeria Română pentru aceste fapte, invocând în același timp că generalul în rezervă, premierul Ciucă „a coborât milităria din pod și că sistemul e dispus la orice. Altfel, nu-mi imaginez că la Iohannis acasă au venit portăreii să-l amendeze pentru că nu a purtat mască la congresul PNL”, a concluzionat Claudiu Târziu.

Cât privește ultima afirmație a senatorului, nu mai contează nici faptul că președintele își uitase masca la pupitrul de la care își ținuse discursul, nici măcar faptul că în momentul coborârii de pe scenă i-a transmis consilierei sale, care a acționat rapid pentru rezolvarea problemei, important este că Iohannis a fost prins „nemascat”, iar cadrul respectiv s-a viralizat, suficient de repede cât să devină subiect de ironie pe social media.

De altfel, în filmarea din timpul Congresului PNL, din 25 septembrie, se vede foarte clar momentul la care Iohannis și-a atenționat consiliera cu privire la situația în care se afla.

Citește și: Târziu acuză presa „neinformată” că i-ar pune eticheta de legionar