Un adolescent a fost arestat pentru tăierea unui copac cu drujba

Arţarul, vechi de cel puţin două secole a crescut într-un peisaj spectaculos de lângă Zidul lui Hadrian

Artar
Artar sursa foto pixabay

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat în urma unei anchete ce vizează tăierea unuia dintre cei mai fotografiaţi copaci din Regatul Unit, potrivit ziare.com.

 ”Sycamore Gap Tree”, un arţar care a crescut chiar lângă Zidul lui Hadrian în comitatul Northumberland din nord-estul Angliei, a devenit celebru după ce a apărut într-o scenă cheie a filmului ”Robin Hood: Prince Of Thieves” din 1991, în care a jucat starul american Kevin Costner.

Construcţia antică a fost ridicată din ordinul împăratului roman Hadrian pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare. Poliţia din Northumberland a deschis o anchetă joi după ce copacul a fost doborât intenţionat în timpul nopţii trecute şi a spus că tratează această infracţiune ca pe un act de vandalism. Ulterior, poliţiştii britanici au anunţat că un băiat de 16 ani a fost arestat sub suspiciunea de cauzare a unor prejudicii penale. Adolescentul se află în custodia Poliţiei şi îi ajută pe poliţişti în această anchetă, a precizat un purtător de cuvânt.

 Celebrul arţar, cu o vechime de cel puţin două secole şi care a crescut într-un peisaj spectaculos de lângă Zidul lui Hadrian, putând fi admirat datorită poziţionării sale şi de pe un drum din apropiere, era îngrijit de Northumberland National Park Authority şi de National Trust.

 Mai multe fotografii publicate joi dimineaţă arată legendarul copac prăbuşit pe sol lângă trunchiul său retezat în secţiune orizontală, alături de străvechiul zid roman, care este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Pe reţeaua de socializare X, politicianul local Steven Bridgett a afirmat că arborele a fost ”tăiat fără nicio îndoială cu o drujbă”. Vestea a stârnit un val de consternare şi indignare pe reţelele de socializare din partea pasionaţilor de drumeţii în natură. O parte a obiectivului turistic Machu Picchu a fost închisă ca urmare a eroziunii