Rapperul american Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

El a devenit cunoscut după lansarea hitului ‘Gangsta’s Paradise’ din 1995.

Rapperul american Coolio, care a devenit celebru în special după lansarea hitului ‘Gangsta’s Paradise’ din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunțat managerul acestuia, potrivit g4media.ro. Rapperul american a câștigat un Grammy pentru piesa „Gangsta’s Paradis”, fiind unul din cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii 1990.

Coolio, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a încetat din viaţă la Los Angeles, a declarat impresarul Jarez Posey

Artistul american era în vizită la un prieten. Pentru că întârzia să revină de la baie, prietenul s-a dus să vadă ce se întâmplă, moment în care l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient. Deși nu este clară cauza morţii lui Coolio, managerul său a declarat că paramedicii cred că a fost vorba de un stop cardiac. Coolio a fost nominalizat la cinci premii Grammy în decursul carierei sale, care a început la sfârșitul anilor 1980. Cântărețul a ajuns pe locul al treilea în cea de-a șasea serie din UK Celebrity Big Brother în 2009. Coolio s-a alăturat distribuției Ultimate Big Brother anul următor, ultima serie a emisiunii difuzată pe Channel 4. Coolio s-a născut în Pennsylvania, mai târziu mutându-se în Compton, California, unde a lansat primul său single în 1987.

Coolio a înregistrat Gangsta’s Paradise pentru filmul din 1995 „Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer, melodie care a devenit una dintre cele mai de succes cântece rap din toate timpurile

Rapper, actor şi producător muzical american, Coolio a lansat piese de succes, cum sunt „Gangsta’s Paradise”, „Fantastic Voyage”, „C U When U Get There” şi „1, 2, 3, 4 (Sumpin’ New)”. Coolio a devenit interesat de gastronomie şi a lansat un serial online intitulat „Cookin’ with Coolio”, dar şi o carte de reţete culinare. În urmă cu nouă ani, Coolio povestea că s-a simțit în România ca Michael Jackson, la una dintre vizitele lui precedente în ţara noastră, în anii ’90.

Urșii, lupii și bizonii: revenire glorioasă în întreaga Europă