Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Compania Erbașu a venit cu noi informații legate de noul hotel din Oradea, transmițând că acest proiect este o investiție proprie a companiei. Noul hotel va fi construit în proximitatea Muzeului Țării Crișurilor.

Această investiție presupune realizarea unei clădiri D+P+7E cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1.200 mp ce va putea gazdui până la 266 de persoane.

Vor fi amenajate 112 camere, din care 4 pentru persoane cu dizabilități, și 14 apartamente.

Erbașu: ”Pornim la drum cu o noua construcție în domeniul hotelier”

Totodată, hotelul va dispune de un restaurant modern, un bar, două săli de conferințe și sală de fitness.

Compania Erbașu a adăugat că amenajările exterioare vor presupune o cale de acces (auto și pietonal), locuri de parcare și spații verzi.

”Noua parcare modernă de tip ”Park&Ride” din Piața Emanuil Gojdu, Oradea, își dezvăluie forma pe măsură ce zilele trec, urmând ca lucrările să fie finalizate conform termenelor asumate”

În data de 28 august, Compania Erbașu a anunțat că a finalizat lucrările de structură la corpurile P1 și P2.

Mai mult, se lucrează activ la armarea planșeului aferent corpului P3, iar în paralel este realizată infrastructura corpului P4.

Totodată, muncitorii avansează cu montarea pavajului la nivelul corpului P1 și cu lucrări la nivelul instalațiilor electrice și a sistemului de hidranți.

Parcarea va avea o capacitate totală de 258 de locuri, dintre care 6 pentru încărcarea maşinilor electrice, 10 pentru persoane cu dizabilităţi şi 31 pentru motociclete, iar noua zonă pietonală din piațeta de deasupra parcării va avea o suprafaţă de aproximativ 7.000 metri.

Vestigiile arheologice descoperite pe parcursul lucrărilor de săpătură vor fi puse în valoare. Cele două biserici şi ravelinul vor fi expuse protejat în spatele unei balustrade de sticlă fără a fi acoperite sau placate, iar fundaţiile construcţiilor medievale vor fi marcate în podeaua parcării. Proiectul este executat în echipă cu partenerii de la Simbac și are ca beneficiar Primăria Oradea”, au transmis reprezentanții companiei prin intermendiul unui anunț publicat pe contul de Facebook.

Compania Erbașu a anunțat că lucrările de construcție la noul terminal al Aeroportului Internațional Craiova avansează în mod constant

Lucrările ilustrează hotărârea noastră de a încheia cu succes acest proiect menit să aducă îmbunătățiri semnificative infrastructurii aeroportuare”, au transmis membrii companiei, în data de 24 august.

Prin intermediul unui comunicat publicat pe contul de Facebook, reprezentanții Construcții Erbașu au declarat că, până în această fază a construcției muncitorii au utilizat peste 1.500 de tone de fier și au turnat peste 10.500mc de beton.

În prezent, lucrăm într-un ritm susținut la nivelul tuturor celor trei corpuri ale terminalului pentru a finaliza în perioada imediat următoare structura din beton monolit. Totodată, am început montarea elementelor prefabricate, urmând ca în viitorul apropiat să începem lucrările la nivelul fațadei”, se mai arată în comunicatul postat pe contul de socializare.

În cadrul acestui proiect va fi realizată și o nouă cale de rulare Alfa pentru optimizarea traficului aeronavelor, ce va avea o suprafață portantă de 3.054 mp și o suprafață a acostamentelor de 1.014 mp.

După finalizarea lucrărilor, noul terminal de pasageri va avea o suprafață de 27.547 mp și va putea să proceseze până la 1.933.186 de pasageri anual.

Reprezentanții Companiei Erbașu au ținut să menționeze că lucrarea este executată în echipă cu partenerii constructori Grup Primacons și Váhostav SK.