Cred că s-a întâmplat oricui: asculți o melodie care îți place. Să spunem că e ceva de la Cohen. O persoană pe care o antipatizezi decide că melodia ”ta” sună bine. În secunda doi, vei antipatiza melodia. Sau te vei simți ”jefuit”. Sau vei asocia toată viața melodia cu persoana antipatică. Practic, viitorul tău de meloman este compromis.

Aici nu vorbim doar de simplă o antipatie. Vorbim de definiția antipatiei. Vorbim de dezgust, greață, oroare și Donald. Nu rățoiul din Disney, ci rățoiul de la Casa Albă.

Fundaţia care administrează catalogul muzical al cântăreţului Leonard Cohen a protestat faţă de utilizarea în scopuri politice a cântecului său „Hallelujah” în timpul Convenţiei Naţionale Republicane (RNC), a raportat vineri presa americană, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Mi se pare normal. Este asociată o legendă cu o glumă. Iar o glumă, un păcălici poate distruge o legendă.

Donald (repetăm, nu cel al lui Walt Disney) a decis că sună bine Hallelujah. Desigur, nu știe conotațiile biblice din spatele versurilor, nu știe ce este în spatele melodiei și nici nu-l prea interesează. Doar și-a arogat un drept, așa cum și-a arogat multe drepturi.

Un cover al acestui cântec a fost difuzat în momentul în care preşedintele american Donald Trump a acceptat în mod oficial nominalizarea din partea Partidului Republican pentru a participa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, în ultima seară a RNC, eveniment desfăşurat în perioada 24-27 august.

Este o campanie electorală, o campanie a urii ambalată în culori frumoase, pentru oameni urâți. Și o campanie care folosește imaginea unui om care a fost prea mare. Pentru un om prea mic.

Avocata Fundaţiei Cohen, Michelle Rice, a spus că analizează în această perioadă o serie de opţiuni legale pentru a pedepsi utilizarea acelui cântec ”într-o încercare neruşinată de a politiza şi de a exploata într-o astfel de manieră sfruntată piesa ‘Hallelujah’, unul dintre cele mai importante cântece din catalogul Cohen”. Declaraţia avocatei a fost preluată de numeroase companii mass-media americane, inclusiv de site-urile Deadline şi Variety.

Citește și: Trump a lăsat de la el și a acceptat să fie, din nou, candidatul Republicanilor

#News