Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că reprezentanții formațiunii pe care o conduce nu vor semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, motivând că momentul ales de PSD, luna august, nu este unul deloc oportun, într-o perioadă în care există alte probleme care trebuie gestionate.

„Noi nu vom semna o moțiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre ceva doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii. Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moțiune de cenzură”, a punctat Hunor.

Aliat tradițional al oricărui partid politic care oferă ceva la schimb, UDMR, prin Kelemen Hunor, a lăsat o portiță deschisă celor de la PSD, însă, în discursul lui, liderul uniunii maghiarilor, a precizat că depinde de foarte multe lucruri care se vor întâmpla în luna august. Cel mai probabil UDMR așteaptă o ofertă din partea PNL pentru a trece în tabăra guvernamentală.

„Nici nu văd o catastrofă în a semna, la un moment dat, această moțiune, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei, dar în acest moment nu ştiu. Nu am discutat. Vom discuta la momentul potrivit. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august”, a mai spus Hunor. 

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură în luna august împotriva Guvernului Orban și că are deja peste 200 de semnături, urmând discuții cu celelalte partide politice parlamentare. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este sigur că aproape toate partidele vor vota pentru căderea Guvernului liberal.

Citește și: UDMR vrea să-și vadă visul împlinit: 15 martie – sărbătoare a maghiarilor

HashtagNews.ro