Gabriela Firea, copleșită de lipsa de umanitate a puterii

Grupul USR PLUS a respins proiectul de înființare a unei comisii de anchetă în „cazul Foișor”

Senatorul PSD, Gabriela Firea s-a arătat copleșită de lipsa de umanitate a celor aflați la putere, după ce grupul USR PLUS a respins proiectul pentru înființarea unei comisii de anchetă privind „organizarea acțiunii de evacuare și transfer al pacienților internați la Spitalul Foișor”. Aceasta și-a exprimat opinia înr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, potrivit căreia nu votul a surprins-o, aceștia dovedind că „sunt iraționali, cinici, lipsiți de sensibilitate față de oameni”, ci „atitudinea lipsită de empatie, manifestată în timp ce anunțau victorios ceva împotriva cetățenilor”.

Totodată, Gabriela Firea îi acuză pe cei de la USR PLUS că și-au obținut mandatele cu „lozinci, manipulări, campanii negative în online”, iar acum nu le mai pasă deloc de români.

„Mă copleșește lipsa de umanitate a noilor conducători, chiar dacă am văzut și cunoscut multe caractere și situații în viața mea. Totul este pe negat, pe dărâmat, pe diabolizat a tot ce s-a făcut înainte de descălecarea lor printre noi. Senatorii USR PLUS s-au exprimat vehement împotriva constituirii Comisiei de anchetă pentru situația gravă de la Spitalul Foișor, unde le-a fost pusă în pericol viața pacienților, pentru că ministrul lor USR PLUS a ordonat evacuarea urgentă! Fără niciun pic de milă față de oamenii proaspăt operați, fără rușine de familiile lor, fără teamă de Dumnezeu”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul a precizat că a votat „pentru” proiect, chiar dacă acesta a fost inițiat de cei de la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR), tocmai pentru a dovedi „o dată în plus că ne pasă de oameni în general, de pacienți în acest caz particular”, precizând că social democrații își doresc o strategie coerentă în domeniul sănătății.

Motivarea celor de la USR PLUS

Respingerea acestui proiect a fost motivat de USR PLUS prin faptul că Parlamentul, ca putere legislativă, nu poate subtitui puterea judecătoreasă. „Nu facem parte din puterea judecătorească şi nu ne putem substitui organelor de cercetare penală şi nici nu putem face o anchetă paralelă. Dacă au fost încălcate legi, este de datoria parchetului să verifice dacă legea a fost încălcată şi de cine. Spitalul Foişor este în subordinea ASSMB – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, se arată într-un cominicat de presă al Alianței USR PLUS.

Citește și: CTP i-a făcut „botezul” Ioanei Mihăilă