Zonele afectate de seisme din Gorj, monitorizate cu dronele

Scanările cu dronele vor începe imediat ce vremea va permite acest lucru, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean al Salvamont Gorj

Autoritățile județene din Gorj anunță că vor începe acțiuni de monitorizare și verificare a zonelor afectate de seismele produse in ultima perioada in judetul Gorj. Este vorba în principal de comuna Runcu, precum și Peștișani, Stănești, Arcani sau Lelești, fiind efectuate scanări cu ajutorul dronelor Salvamont, din cadrul Centrului de analiză a datelor de la Târgu Jiu, potrivit g4media.ro.

Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean al Salvamont Gorj, a declarat că scanările cu dronele vor începe imediat ce vremea va permite acest lucru și vor fi zile cu stabilitate atmosferică. 

Potrivit lui Sabin Cornoiu, a avut o discuție la nivelul conducerii Consiliului Județean Gorj și s-a convenit să fie efectuate acțiuni de scanare a zonelor unde s-au produs seisme. Este vorba de comuna Runcu și nu numai pentru a vedea cum se prezintă situația. „Adică, dacă sunt modificări față de anul trecut, de exemplu. Noi cunoaștem bine zonele respective. Vom căuta orice: fisuri, modificări în zona de creastă, cursuri de râuri și pârâuri. Dacă a apărut ceva major, se va vedea. Avem tot ce ne trebuie și vom verifica în detaliu zonele respective, în special unde au fost epicentrele. Se va vedea dacă este ceva diferit. Vom acționa imediat ce vremea va fi stabilă”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Județean al Salvamont Gorj, din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Protecția Consumatorilor își suplimentează flota auto