PAUR cere demisia celor responsabili pentru tragedia de la „Matei Balș”

Guvernul să vireze subvenția partidelor spre sistemul sanitar

Co-președintele Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) George Simion a anunțat, vineri, la Antena 3 că cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat în MAI Raed Arafat. Simion a dat și un ultimatum celor doi pe care îi consideră vinovați de tragedia de la Matei Balș.  Totodată, în atenția celor de la PAUR se află și senatorul Adrian Sterinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balș, precum și Maria Nenițescu, managerul interimar al instituției medicale.

„Așteptăm aceste demisii până mâine la ora 5.00. Dacă mâine la ora 5.00 nu vor veni aceste demisii o să fim în fața Ministerului Sănătății pentru că nu este posibil așa ceva. Nu este posibil dublul standard pe care domnul Voiculescu îl folosește în acest moment. Când era în opoziție cerea demisii. După Piatra Neamț a cerut demisii. E ministrul sănătății, totuși. Nu e posibil ca domnul Arafat să treacă prin toate aceste incendii, prin Colectiv, Maternitatea Giulești, ce s-a întâmplat în Munții Apuseni, prin Piatra Neamț și Matei Balș și să fie «nemuritor și rece». Nu e posibil ca noi, poporul român, să fim batjocoriți în asemenea hal. Să-și dea cineva demisia acum, pentru că dacă era un guvern de altă coloratură politică Klaus Iohannis asta făcea: cerea demisii. E guvernul lui de data asta”, a spus George Simion, la Antena 3.

Senatorul Streinu Cercel și Maria Nenițescu, printre responsabili

Într-un comunicat de presă,  PAUR a cerut vineri demisia de urgență a celor responsabili de tragedia de la Institutul Matei Balș, inclusiv managerul interimar Maria Nițescu „ca responsabilă directă”. „Ne aflăm într-o situație cumplită și fără precedent, iar incendiul care a cuprins patru saloane de la parterul Institutului Matei Balș și în urma căruia au murit, până la această oră, cinci pacienți, este încă o dovadă a dezastrului total în care se află sistemul de sănătate și medical din țara noastră și a neglijenței și incompetenței criminale care caracterizează managementul de vârf al acestuia.

La două luni de la incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, România se confruntă cu o altă nenorocire, de această dată în Institutul Matei Balș, care a beneficiat recent de investiții moderne și care a fost condus, timp de 23 de ani, de Adrian Streinu-Cercel. Considerăm că doctorul Streinu-Cercel, astăzi senator și președinte al Comisiei de Sănătate din Senatul României, controversatul și veșnicul specialist în epidemii și măsuri draconice și delirante de restricție, este responsabil în aceeași măsură, fiind persoana care a controlat, până luna trecută, de jure și de facto Institutul Matei Balș”, se arată în comunicatul PAUR, citat de Știri pe surse.

Subvențiile partidelor, o sursă de finanțare pentru Sănătate

PAUR face apel către Guvernul României să aloce bani pentru renovarea spitalelor, aceștia arătând și o primă sursă. „Facem un apel către Guvernul României să direcționeze urgent fondurile necesare renovării spitalelor din România, începând cu subvențiile alocate partidelor politice. Doar din aceasta sursă, vorbim de 36 milioane de euro, anual! Luați banii de la partide și salvați viețile oamenilor!”, au scris reprezentanții PAUR, pe Facebook.

Citește și: Cîțu: „Ieșiți din birou și vă faceți treaba. Altfel, plecați cu toții acasă”