Dacă mai devreme aflam că Tăriceanu bănuiește PNL și PSD de cârdășie în ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi, iată că astăzi este ziua acestuia nu tocmai norocoasă, întrucât mai aflăm o veste despre domnia sa. Se pare că liderul ALDE se lovește de o altă problemă, și-anume cu o suspiciune într-un nou dosar penal, legat de o decizie a Senatului ce a fost ignorată, privind ICCJ.

„De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Călin Popescu Tariceanu marți.

„Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere – dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar Regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus Tăriceanu.

Mai exact, în data de 8 ianuarie 2020, a fost deschis un dosar de către Parchetul General, prin care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, prin care s-a favorizat păstrarea lui Cristian Marciu în Senat, deși acesta fusese acuzat în 2015 de incompatibilitate.

UPDATE: Călin Potescu Tăriceanu a fost chemat astăzi la Parchetul General, potrivit unor surse din partea G4Media,ro, cu scopul de a-i fi adus la cunoștință faptul că ar fi devenit oficial suspect în dosarul de abuz în serviciu, legat de cazul lui Cristian Marciu, pe motiv că, deși în perioada când Tăriceanu era președinte al Senatului, ar fi trebuit să încheie mandatul celui mai devreme menționat, acesta nu a făcut-o, deși Marciu se afla în incompatibilitate.

#News #Fara penali