Pippidi crede că „publicul de dreapta a ajuns inferior celui din Teleorman”

„Progresiștii din România numai progresiști nu sunt”

Politologul Alina Mungiu Pippidi este de părere că reacția pur feministă, așa cum a catalogat-o chiar ea, a celor care au acuzat preluarea egalității de gen de către PAUR este una exagerată, cu toate că recunoaște faptul că membrii acestui nou partid nu sunt unii dintre cei mai „deschiși la minte” de pe „piață”. Mai mult decât atât, afirmă Pippidi, comisia de egalitate de gen ar fi ajuns în sânul partidului condus de Simion și Târziu întrucât toate celelalte partide parlamentare ar fi refuzat să o preia, ceea ce, în opinia ei, ar ridica o nouă problemă.

„Feministele din România au sărit în sus de supărare că o comisie parlamentară pentru egalitatea de gen a ajuns la AUR și au lansat apeluri disperate la partidele de guvernare să salveze din mîna extremiștilor acest simbolic instrument de luptă. Evident, reiese cumva din apelul lor că e vina AUR, devenit celebru prin butadele lui Sorin Lavric despre femei și că Făt-Frumos de dreapta trebuie să salveze prințesa-comisie din ghearele balaurului sexist aflat și mai la dreapta. Dar e fals: balarul nu a răpit prințesa, ci doar a prins-o în brațe cînd Făt-Frumos a dat cu ea de pământ în căutarea unor rente mai lucrative. Că trebuie privite lucrurile în față: comisia a ajuns la AUR că i-au dat șuturi toți ceilalți, și ea există că e nevoie să ne conformăm la reguli și cutume internaționale. Altfel, partidele noastre ar fi mulțumite cu un Parlament și un guvern ocupat doar de bărbați, cu mici excepții pentru amante și soții, eventual fiice.”, a spus Alina Mungiu Pippidi.

Mungiu Pippidi, supărată chiar și pe faptul că „Munca” a fost preluată tot de o femeie

Contrariată de comportamentul „progresiștilor”, Alina Mungiu Pippidi sugerează că publicul de dreapta ar fi ajuns inferior celui din Teleorman, reușind, astfel, să jignească un județ întreg, de la primul la ultimul locuitor, indiferent de opțiunile politice.

„Că progresiștii din România numai progresiști nu sunt, iar publicul de dreapta a ajuns inferior celui din Teleorman se vede din faptul că guvernul Cîțu a reușit să producă un guvern cu o singură femeie ministru, Raluca Turcan, fosta secretară a lui Teodor Stolojan, pe baza meritului public declarat că are relații bune cu șeful (bărbat) al statului Klaus Iohannis (dna Turcan e parlamentar de Sibiu de mai multe mandate). Numai mie mi se pare că e jenant să dai unei femei postul alteia (Violeta Alexandru), de parcă ar fi vorba de osul rezervat cîinelui la o masă altfel pentru oameni?”, a completat Pippidi.

Citește și: Prioritățile lui Cîmpeanu: redeschiderea școlilor atunci când situația o va permite

#News