Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că, imediat ce Nicușor Dan va depune jurământul și va fi învestit în funcția de Primar General al Capitalei, are de gând să-l bage în ședință, pentru a discuta despre situația actuală a spitalelor din București, în contextul pandemiei de Coronavirus. Potrivit lui Orban, în acest moment, o serie de spitale din subordinea Primăriei Generale ar refuza să aloce paturi destinate pacienților suferinzi de Covid-19.

Ludovic Orban: „Trebuie luată o decizie operativă la București, că avem 35 de spitale, nu putem muta bolnavi din București că nu vrea directorul de la ASSMB”

„Trebuie folosite toate paturile de la Spitalul Județean Ilfov, de la Spitalul CFR Witting, de la Colentina. Mâine va depune jurământul domnul primar general, o să am o discuție cu el. Trebuie luată o decizie operativă la București, că avem 35 de spitale, nu putem muta bolnavi din București că nu vrea directorul de la ASSMB. Bucureștiul trebuie rezolvat. Sunt 500 de paturi și funcționează 100. Trebuie introdus oxigen, ce e așa mare filozofie? Trebuie să ne adaptăm, să facem noi secții de terapie intensivă sau să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă. Am discutat și la Balș, și la Babeș, ne tot plimbă că nu au avize, că nu știu ce. Aici, DSP trebuie să avizeze cu celeritate. ”, a declarat Ludovic Orban, în conferița de presă susținută la începutul ședinței de guvern.

La rândul său, ministrul Sănătății Nelu Tătaru s-a declarat optimist în legătură cu numărul de testăzi zilnice: „Avem 141 de puncte de testare, mâine dimineață mai apar 18 puncte. Putem face 50.000 de teste pe zi. Putem să creștem numărul de testări zilnice.”

Citește și: Iohannis nu renunță la Orban. Guvernul are planuri mari și după alegeri

#News